Sunday, February 21, 2010

Kisah Cinta ku Bermula (",)

Semua manusia dilahirkan dengan perasaan ingin menjadi org yang terbaik kecuali mana2 otak yg da putus wayar* kikiki...well,ak juga ingin dilahirkan menjadi seorang yang terbaik..dalam semua hal dan perihal
.. 

on my entry ak ingin bercerita ttg terbaik dalam cinta...cinta ni kdg2 menggelikan kn..terutama kat komuter tu ader yg x sedar diri bercinta sambil berpelukan dan becumbuan*opss da lari tajuk..hahaha..


neway..ak adalah secara personal  yg ingin menceritakan pengalaman mude2*(masi muda pn 24)hehehe lebih tepat lagi zaman belum kawen..ak d lahirkan pastu umur da menjangkau 15 tahun tingkatan 3 rite?heheh di sinilah aku mgenal cintan cintun...cinta monyet ak yg petama adalah seorang pemandu merangkap kete sewa ak..wahahaha best gak kenang...(",)time ni ak x piki apo2 pown,pe yg terlintas dlm hotak nih nak pakwe PAKWE CUTE

yg lucunya-time ni kat kampung arwah nenek ak..aderlah sorang sepupu ak ni..i call her ''onnek'' hahaha gelakkn nama dia yg x comey tu..ak ngn die kire mmg otak lelaki jer..n nak fight saper yg byk koleksi n paling femes kat kampung tu...so beralih ngn mamat kete sewe ni..die ader hati nak rampas mamat tu dr ak..ak nampak gk drg deting.."fuuhh lemah semangat"tp ak x sedih pn juz nak rampas balik mamat tu...so ak ngn onnek ni pgla jumpe berdua ngn mamat tu..ko nak pilih sape..ak ke onnek.."berdebar2 menunggu jawapan"ak pili nuri..hahaha (sesuka hati kan mamat ni nak pilih sape)so ak ngn banggenye tunjuk muke ngn kazen ak..hahaha..

kat umah kazen ak frust menonggeng la..demam la...sampai satu saat tu adakah ptt die buat kopi terletak kicap..makkk oiiii...hahaha...*skg onnek tu da kawen ngn mamat bangi...da pregnant pown...alhamdulillah....



bla..bla.. and blah!! hahaha...selepas stpm ak telah menemui ustaz..dan disinilah bermula perjalanan cinta ak..  


korang ingat ak akn kawen ngn mamat yg bergelar ustaz nih kan..


continue......  ak dipindahkan ke daerah papar,Sabah..sangat jau dari family ak..terutama dr mama..sgt sedih time nih..tika tu..my dad baru meninggal..dan mak tus anta ak kerumah makcik ak coz mak bru kawen..time tu ak xpena bpisa jau ngn family(time ni ak bru masuk ting 3) kak long ak skolah kat cne gak..1st day kat umah makcik ak..ak byk memencilkan diri kat bilik...then byk nangis sendirian coz x biase ngn keadaan umah yg begitu sunyi dan lansung xder org(sumer ank makcik ak lelaki).

Ak mendaftar smk benoni Papar sebagai pelajar baru..ak xder kwn pown...masuk kelas umpama dalam gua macam xder org..sumer x nak tego ak(dalam hati...xpe biasekan diri..mungkin ak pelajar baru kot..myb drg amik masa nk geng ngn ak)

  Ak balik umah seperti biase....spt budak2 skola yg naik bus tu..hehehe..sampai umah keje ak solat..n tido..kul 3 ptg mcm tu ak bangun kemas umah n masak...yala ada menumpang kene ader disiplin...

ptg2 ak kuar merewang ngn basikal anak makcik ak nak hilang tension cket..ak bertembung ngn sorang mamat..die baru bis maen bola...time nth ape ak x bpe igt..die slu smpikan salam kpd ak melalui adik popuannya...time tu ak kuar la balik tanduk ak nak bercintun....

so bercintala ak ngn mamat a.k.a ustaz nih...i call him 'boboy' ak baik ngn family die..cume byk konflik ngn adik beradik die..ngn mama n abah die ak okeyh....

perjalanan cinta ak berjalan spt biase......ak mencintai die...tp ak x tau sekuat mane...ak ikut floor jer...ader jodoh aderlah...cuma boboy ni memang seyes ngn ak...

ak selalu berlaku curang ngn boboy ni...ngn GG...Wazier...tu jer ak igt..da lame sgt la...byk lagi x bpe igt..tu yg top coz ader muka...hehehehe....


Die xnak putus ngn ak..dan sanggup d madukan...so ak pn xlah sejahat mne..ak putskan gak hubungan kami n xnak biar dia bercinta ngn popuan jahat mcm ak...boboy tau ak sape....walaupun ak liar bcinta..tp dalam batas agama dalam berhubungan ak sgt jge...so bila ader mamat nak amik kesempatan kat ak..mmg time tu gak ak putuskan hubungan...


selepas tingkatan 6 ak terus bercinta ngn boboy..
Selama tempoh percintaan kami...ak mula kenal dia...die baik..selalu tlong and care kat ak...tp lama kelamaan jangkaan ak meleset....biarlah aku sendiri yang mengetahuinya. .Aku reda...dan xkisa sume tu..time ni aku cube mencari pasangan..dan menjadi isteri solehah.bg ak xder org nak sempurna 100%.


Aku belajar seperti biase kat UKM selama 3 tahun..dan satu ketika ak kenal ngn suami ak skg Aryan Hasnul.ak kenal die kat ym dan dalam satu komuniti internet....jodoh kita kat tangan Tuhan tu yg ak pegang...nth mengapa selepas tiga tahun..ak macam gusar dan x duduk diam...ak confuse...ak mint ngn Aryan..sbb kematangannya dalam kehidupan...dan banyak lagi yg x boleh nak post kat dalam blog ni...satu ketika ak nak loss contact ngn Aryan..mase tu ak terlalu rindukan die...ak call mak ak...mak aklah tempat ak membuat keputusan dan pertimbangan.


"nak,kita boleh bercinta sejuta kali..tapi dalam mencari calon suami hanya boleh sekali"

ayat ni lah yg ak renung2kan....pilu hati ini tidak terkata..betul kate mak ak..kita boleh bercinta byk kali..tapi hanya kawin sekali...ak solat isktikharah dan berdoa


"ya Allah sesiapa pun jodoh hambamu dekatkanlah dia d hatiku"


dalam masa ak nak buat pertimbangan hanya Aryan yg bermain d hatiku...time tu jugak Aryan berpuasa setiap hari sampai ak membuat keputusan untuk menerima dan menolak cintanya.Aryan seorang polis marin dan mempunyai daya tarikan pada matanya...die xtaO pn aak da ader pakwe..tp bila ak da berterus terang...die x putus asa..dan cakap hatinya telah menyebOt namaku(cehh jiwang yg amat)dan cakap ak blOm jd isteri org.

well ramai yang membuat conclusion yg bertapa tak pttnya sesorang bercinta ngn org lain bila kita da ader pasangan kn?...tapi penentuan kebahgiaan kita adalah datang dari pilihan yang tepat  secara umumnya ak menganalisis apakah hasil dan akibat yg bakal ak dapat(ceh nak pilih pasangan pown kene wat analisis gak tau)wehehehe..


Time ni ak sgt rase bersalah ngn boboy...tp ak jarang jumpe die..walaupun hubungan kami lama..tp perasaan ni x perna nak bagi sepenOhnya kat die...so saat ketika...bila kami bergaduh...dan keputusan yg kami ambil....telah disepakati bersama ...dan saat tulah ak x teragak2 nak putuskan hubungan..

Dan hubungan ak ngn Aryan telah bermula...dan x sampai setahun ak nikah ngn Aryan...sampai skg aku cukup setia dan mahO jd isteri yg baik canTek dan yg paling penting nak wat kuaga yg bahgie...

well..kami kenal dalam satu komuniti...ak selalu belek page dier..yerla..die admin dalam satu web...kenelah tau saper dier dan usha2 muke die yg penyayang tu* kikiki...
Aryan slu letak comment yg membransangkan bagi perkembangan web..kami slu berbalas komen..tanpa mengetahu even nama,asal dan pekerjaan.


Dalam hidup ni,benda ak paling x percaya ialah jatuh hati dalam internet...dan x perna nak prcaya saper2 pOwn..SelalO baca dalam majalah and news banyOk yg menjadi mangsa penipOan dan mangsa rOgol akibat berkenalan dalam internet..dan statistic mengatakan 30% data boleh dipercayai dari kenalan kita.


sO time tu ak xderla nak buat niat bercintan ngn Aryan nih...tapi rupa2nya Aryan minat bangEt kat ak..sehinggalah admin utama PM ym kat aku..n tell me that aryan minat n kenal ak lebih dalam..cumer Aryan xtaO mula dr mne..(pemalu la katekan)


so bile ak dalam chat web..dier x menaip..so ak diam..dan die plak menaip..mcm tulah..seGan tulah perkataan yg die slu cakap kat membe dier..


Tiba2 tgh malam ni ..ak dlanda gOsip liar yg mengatakan ak perampas kepada sOrang lelaki ni..naEk geram gak ak..sampai sumer piki ak ni perampas...Aryan yg byk bagi suppOrt kat ak..tibe2 dalam private message chat blog..kat situ dier menyatakan suke kat ak..(gelabah gak tibe2)rupa2 nya..Aryan adalah budak sekampung...sebangsa..hanya satu seberang jalan da sampai kat umah dier...best gilOw dapat kenal ngn lelaki yg sebudaya dan pemikiran ngn ak..heran naper sebelOm ni ak x perna nak bertembung ngn diEr..sob..sOb..


Ak x rancang pOwn nak couple time valentine day..tp time tula ak couple ngn dier..tanpa mengingati haritu yelah valentine day(korang tau x?ak x perna nak sambut valentine..i hate that...but cuma mengingatkan pertemuan kami pertama kali)


masa berlalu..angin berteOP sepoi2..hahah..ak akan bertemu ngn die...time nih gementar yg amat....dalam flight xleh nak dudOk diam..asik g toilet jer..gelabah siOt..


Ak nampak dier dari jaOh dengan senyuman...dan di sinilah kami mula berkenalan secara lebih dalam dan mengikat hubungan dalam dunia realiti...


Saat inilah..ak mengikat janji dengan Tuhan..akan menjadi seorang yang setia..dan biarlah die jadi suOmi ku...kami menjalankan hubungan dengan baik..dier slalO dtg umah..jumpe mak dan bawa adik2 ak jalan..mandi laOt..makan...best sgt2 kuar rmi2 ngn adik2 beserta org yg kita sayangi...


Sepanjang kami berhubungan hingga kini..gadOh ilah pekara yg kami cuba elakkan..dan gadOh pn hanya 5 min jer..pastO baek balik..hehehe..dan bekalan nestOm x perna putOs coz Aryan minat sgt ngn nestOm gtu jgk ngn ak..wat pengetahuan korang2..banyak benda yg kami samer...pekara yg diminati dan sifat kami...best gilOw...hehehe..


Sifat saling menjaga dan bertolak ansur..serta kejujuran dan kepercayaan adalah kunci kebahgiaan kami...dan sentiasa memohon kepada yg Esa..semoga kami dapat hidOp bahgia dan menjadi keluarga Islam sejati..(",)


I really love him...(",)

4 PoTpeT(◕‿◕.):

admin said...

baru bukak akaun eh/ tahniah!

BeMiE said...

ni tgh tggu la ni.. hehehe... mana?

TerunaGiler said...

wah... chahaya cinta dah ada ni nur cinta lak.. klu terngat pasal cinta ni boleh terlepas makan mlm..

Nurizaihan~ said...

admin:hurmm yerla baru bukak..cam addict da ni..hahaha

bimie:kalau nak tau sentiasa tgk lah...

teruna giler:tula pasai..kteorg bjauan sampai ujung tahun..blog ni lah jd peneman setia i..hehe

Post a Comment